Το πιάτο του καλοκαιριού είναι: κρύο ρύζι με λαχανικά, τόνο και ελιές
12 Αυγούστου 2017
Υλικά
300 γραμμάρια ρύζι
200 γραμμάρια τόνο σε λάδι
150 γραμμάρια ντομάτες
100 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
80 γραμμάρια μπιζέλια
80 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές
75 γραμμάρια κίτρινες πιπεριές
80 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι
80 γραμμάρια αρακάς
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τον αρακά για περίπου 3 λεπτά και όταν είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνι και τους σπόρους, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με το ζαμπόν στο μπολ με τις πιπεριές, Στη συνέχεις ρίχνουμε, τις ελιές και τον τόνο και ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.