COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιάτο του καλοκαιριού είναι: κρύο ρύζι με λαχανικά, τόνο και ελιές


12 Αυγούστου 2017

rice-salad-with-tuna-01-600x580.jpg

Υλικά

300 γραμμάρια ρύζι

200 γραμμάρια τόνο σε λάδι

150 γραμμάρια ντομάτες

100 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους

80 γραμμάρια μπιζέλια

80 γραμμάρια κόκκινες πιπεριές

75 γραμμάρια κίτρινες πιπεριές

80 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσι

80 γραμμάρια αρακάς

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τον αρακά για περίπου 3 λεπτά και όταν είναι έτοιμος τον στραγγίζουμε. Στην ίδια κατσαρόλα ετοιμάζουμε και το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνι και τους σπόρους, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε και κόβουμε σε κύβους τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με το ζαμπόν στο μπολ με τις πιπεριές, Στη συνέχεις ρίχνουμε, τις ελιές και τον τόνο και ανακατεύουμε. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον αρακά και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και απολαμβάνουμε. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.