Υλικά
1 κιλό πατάτες
4 αυγά
30 γραμμάρια τυρί τριμμένης παρμεζάνα
200 γραμμάρια ζαμπόν γαλοπούλα σε κομμάτια
150 γραμμάρια τυρί προβολόνε
1 κ. σούπας αλεύρι
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια τις πολτοποιούμε για να γίνουν πουρέ, τον οποίο μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά την παρμεζάνα, το ζαμπόν και τα 2 αυγά. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Παίρνουμε μια χούφτα από το μίγμα την ανοίγουμε όσο είναι η παλάμη μας και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι τυρί προβολόνε και κλείνουμε καλά, ώστε να μη φύγει το τυρί κατά το μαγείρεμα.
Όταν ολοκληρώσουμε τις κροκέτες, τοποθετούμε σε ένα μπολ αλεύρι, σε ένα άλλο τα άλλα 2 αυγά χτυπημένα και σε ένα άλλο την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και στο τέλος από τη φρυγανιά. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρώμα . Αν θέλουμε να γίνουν πιο ελαφριές τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.