Ρολό μοσχάρι με σέλινο και δεντρολίβανο έτσι όπως το έφτιαχνε η γιαγιά μας
12 Οκτωβρίου 2017
Υλικά
1 κιλό ρολό μοσχάρι
6 κουταλιές της σούπας λάδι
50 γραμμάρια βούτυρο
2 ματσάκια σέλινο
1 καρότο
100 ml λευκό κρασί
Μερικά φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι του δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια σοτάρουμε το μοσχάρι και από τις δυο πλευρές, ώστε να τσιγαριστεί ομοιόμορφα εξωτερικά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το σέλινο, το καρότο κομμένο σε κομμάτια, τη δάφνη και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αλτοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, γυρίζοντας το ρολό ανά διαστήματα. Στο τέλος, αφαιρούμε το ρολό από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε το χυμό από δυο λεμόνια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.