Πεντανόστιμο κριθαράκι με ούζο και γαρίδες

Σάββατο 14 Οκτώβριος 2017
orzo-shrimp-02.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια κριθαράκι

1 κιλό γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

2 φλιτζάνια ελαιόλαδο

2 σφηνάκια ούζο

1 κονσέρβα χυμό ντομάτας

Ρίγανη

Θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και τις βράζομε για λίγα λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε αλλά κρατάμε το νερό που έβρασαν. Στη συνέχεια βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε για λίγο και μετά σβήνουμε με ούζο. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το νερό από τις γαρίδες και αναποδογυρίζουμε σε μια ένα μεγάλο ταψί. Προσθέτουμε το κριθαράκι, τα μυρωδικά και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.