Υλικά
160 γραμμάρια ρύζι
100 γραμμάρια γκοργκοντζόλα
80 γραμμάρια καπνιστός σολομός
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 κρεμμύδι
30 ml λευκό κρασί
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι. Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ζωμό λαχανικών για να είναι ζεστός και προσθέτουμε 2 μεγάλες κουτάλες από το ζωμό στο ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια.
Στα μισά του μαγειρέματος, προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό σε μικρά κομμάτια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Όταν ο ζωμό απορροφηθεί προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και το ριζότο να γίνει κρεμώδες. Τέλος σερβίρουμε το ριζότο στα πιάτα και διακοσμούμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.