Πεντανόστιμο κοτόπουλο με δαμάσκηνα και αμύγδαλα

Τετάρτη 15 Νοέμβριος 2017
pollo.jpg

Υλικά

500 γραμμάρια κοτόπουλο ολόκληρο

2 κομμάτια τζίντζερ

1 κρεμμύδι

200 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα

100 γραμμάρια αμύγδαλα  

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

Φρέσκο ​​φασκόμηλο

1 κ. σούπας αλέυρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα αλευρώνουμε. Εν τω μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τζίντζερ και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί και ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Σε ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαζί με το φασκόμηλο και τα δαμάσκηνα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το κοτόπουλο να είναι έτοιμο.