Σήμερα φτιάχνουμε παραδοσιακή τραχανόσουπα

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
trahana13.jpg

Υλικά

1/2 φλ. τραχανά γλυκό ή ξινό

1 φλ. γάλα

1 ½ φλ. νερό

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλατι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και γάλα και βράζουμε για λίγα λεπτά. Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Παράλληλα ανακατεύουμε για να μη μας κολλήσει. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω νερό. Σερβίρουμε μαζί με τυρί φέτα αν θέλουμε.