COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Το πιο λαχταριστό ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι


31 Δεκεμβρίου 2017

20161102-roasted-pork-loin-08.jpg

Υλικά 

1 κιλό ψαρονέφρι

2κ. σούπας ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί

1/2 φλιτζανιού κονιάκ

1 φλιτζάνι ζωμό κότας

Για τον πουρέ κάστανο

1 κιλό κάστανα

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος

1 κ. σούπας βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Για να ετοιμάσουμε τον πουρέ βράζουμε τα κάστανα για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε τη σάρκα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε τα κάστανα και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το γάλα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά. Στη συνέχεια τα περνάμε από το μύλο του πουρέ.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο για 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Ύστερα προσθέτουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά γυρίζοντας την κάθε πλευρά μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο σερβίρουμε με τον πουρέ κάστανο και με τη σάλτσα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.