Ζουμερά χοιρινά φιλετάκια με μέλι, φουντούκια και μπέικον

Παρασκευή 22 Δεκέμβριος 2017
filetto-maiale-pancetta-glattato-miele-nocciole.jpg

Υλικά

600 γραμμάρια χοιρινά φιλέτα

80 γραμμάρια μπέικον σε φέτες

10 γραμμάρια ψιλοκομμένα φουντούκια

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Φρέσκο ​​θυμάρι

Βούτυρο

Ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση 

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο και το θυμάρι και το αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τυλίγουμε το κάθε φιλέτο με 2 λωρίδες μπείκον και τα δένουμε με ένα σπάγκο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ζύμη 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 κ. σούπας  βουτύρου, το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τα φιλέτα. Μαγειρεύουμε για δυο λεπτά την κάθε πλευρά. Κλείνουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι σε κάθε φιλέτο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φουντούκια αφού τα έχουμε καβουρδίσει.