COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Φτιάχνουμε μόνοι μας πεντανόστιμο ψωμί με γλυκάνισο


22 Ιανουαρίου 2018

bread-food-cooking.jpg

Υλικά για 2-3 φρατζόλες

1 κιλό αλεύρι

Ξερή μαγιά για 1 κιλό αλεύρι

¼ κουτ. του γλυκού ζάχαρη

 1 κουτ της σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού γλυκάνισο

 Χλιαρό νερό

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι. Στο μεταξύ σε ένα ποτήρι βάζουμε λίγο χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Όταν διαλυθεί την προσθέτουμε στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά. Όταν πλέον είναι έτοιμο πλάθουμε τις φρατζόλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί, καλύπτουμε με μια πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.

Όταν φουσκώσουν οι φρατζόλες αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι και τς ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.