Υλικά
½ κιλό γαύρο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον γαύρο, αφαιρώντας τα κεφάλια και τα κόκαλα, ύστερα πλένουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε ξύδι μέχρι να σκεπαστούν τα φιλέτα γαύρου και τα αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, τα αφαιρούμε από το ξύδι και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με ελαιόλαδο μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνουμε για άλλες 24 ώρες. Την επόμενο μέρα ο μαριναρισμένος γαύρος είναι έτοιμος.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.