Καταρχάς ο σεφ δηλώνει ότι όλα είναι θέμα υπομονής και να χρησιμοποιηθεί ένα κόσκινο. Ας δούμε παρακάτω τα 6 βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τα αυγά ποσέ.
- Η πρώτη συμβουλή είναι να χρησιμοποιείτε φρέσκα αυγά, γιατί τα ασπράδια δεν διαχωρίζονται τόσο εύκολα ένα είναι φρέσκα.
- Χρησιμοποιήστε μια βαθιά κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει. Το σημαντικό είναι το νερό να μη βράσει πολύ, καθώς οι φυσαλίδες μπορεί να διαχωρίσουν τα αυγά.
- Χρησιμοποιήστε λίγο ξύδι το οποίο βοηθάει να πήξει το αυγό. Ωστόσο μη βάλετε πολύ γιατί μπορεί να εμποδίσει τα αυγά να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
- Χρησιμοποιήστε ένα κόσκινο όταν σπάτε τα αυγά μέσα στο νερό, ώστε να πιάστε τυχόν περίσσεια ασπραδιού.
- Ο σεφ αναφέρει επίσης ότι δεν υπάρχει καθορισμένο χρόνος μαγειρέματος, διότι το κάθε τηγάνι είναι διαφορετικό. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα ασπράδια να γίνουν διαφανή αλλά να ταλαντεύονται.
- Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ο σεφ προτείνει να βάλετε τα αυγά σε μια χαρτοπετσέτα ώστε να απορροφήσει την υγρασία.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.