Φτιάχνουμε ρεβίθια με ροκφόρ και τους δίνουμε λίγη περισσότερη γεύση

Σάββατο 17 Μάρτιος 2018
dsc-0688.jpg

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια

100 γραμμάτια ροκφόρ

4-5 φύλλα φασκόμηλο

2 κλωνάρια ψιλοκομμένο σέλινο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

20 γραμμάρια ξερά μανιτάρια

1 κ. σούπας τοματοπολτό

½ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβίθι σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια προσθέτουμε στα ρεβίθια το σέλινο, το φασκόμηλο, το σκόρδο, τα μανιτάρια αφού τα μουσκέψουμε, το αλάτι, λίγο πιπέρι, τον τοματοπολτό και το λάδι. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή έως 1 ακόμη ώρα. Τα σερβίρουμε  αφού τρίψουμε μέσα το ροκφόρ.

TRENDING ARTICLES