COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Οι πιο νόστιμες και τραγανές μπακαλιοκροκέτες


23 Μαρτίου 2018

croquettes-morue-salee-1160x650-bs009676-pub-70019.jpg

Υλικά

1κιλό παστό φιλέτο μπακαλιάρου

Μισό κουτάκι μπύρα

1 αυγό

Αλεύρι

Φρέσκο δυόσμο

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο, αφαιρούμε το δέρμα και τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια βάζουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου σε ένα μπολ μαζί με το αυγό και την μπύρα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας. Βάζουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα μίγμα τόσο σφιχτό που να στέκεται στο κουτάλι. Προσθέτουμε το πιπέρι και το δυόσμο και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το μίγμα μπακαλιάρου και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρνώντας τις κροκέτες. Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμες και τις βγάζουμε τοποθετώντας τες σε χαρτί κουζίνας.

Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι λάδι. Πάρτε κουταλιες από το μίγμα του μπακαλιάρου και με τη βοήθεια ενός δεύτερου κουταλιού τις ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντας τις κροκέτες να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.