COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μια νόστιμη συνταγή για όσους δεν τρώνε μαγειρίτσα


7 Απριλίου 2018

sopa-griega-de-albondigas-con-avgolemono-6.jpg

Υλικά

600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο

¾ φλ. ρύζι γλασέ

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο αλεύρι

2 καρότα σε φέτες

¼ φλ. ελαιόλαδο

1½ λίτρο νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε μέσα τα καρότα, ελαιόλαδο, το το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και αφήνουμε να βράσει το νερό.  

Στο μεταξύ πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μπάλες, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για μισή ώρα και φροντίζουμε να συμπληρώνουμε νερό εάν χρειαστεί.

Για το αυγολέμονο χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα δυο λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας ζωμό από την κατσαρόλα και την προσθέτουμε στο αυγολέμονο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.