COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστή ρυζοσαλάτα με αυγά και φέτα


11 Απριλίου 2018

ep-06172015-50dollardinnerpart-herbed-rice-with-tomatoes-and-feta-6x4.jpg

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι ρύζι

2 1/2 φλιτζάνια νερό

2 βρασμένα αυγά

1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

2 μικρά αγγουράκια κομμένα σε κυβάκια

3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

5 φέτες ζαμπόν

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Xυμό από 1 λεμόνι

Aλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το βράζουμε για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και στη συνέχεια με το καπάκι και την αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά κομμένα στα 4, τη ντομάτα, τα αγγουράκια, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν κομμένο σε κύβους. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τη σάλτσα στο ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα και απολαμβάνουμε.