Φτιάχνουμε τον πιο αγαπημένο συνδυασμό: χυλοπίτες με κρασάτο κοτόπουλο
19 Απριλίου 2018
Υλικά
12 μπούτια κοτόπουλο
300 γραμμάρια χυλοπίτες
500 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
150 ml λευκό κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ. σούπας ντοματοπολτό
1 κ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
500 ml ζωμό κότας
200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να φύγουν τα υγρά και στη συνέχεα προσθέτουμε το δυόσμο, τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά. Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.