COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστά αυγά στο φούρνο με μπεσαμέλ και τυρί


25 Μαΐου 2018

ahr0chmlm0elmkylmkzibg9nlmdpywxsb3phzmzlcmfuby5pdcuyrm1hc3rlcmnozwzmysuyrndwlwnvbnrlbnqlmkz1cgxvywrzjtjgmjaxocuyrja0jtjgdw92ys1zb2rllwfslwzvcm5vlwdyyxrpbmf0zs5qcgc.jpg

Υλικά

8 αυγά

1/2 κρεμμύδι

40 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

400 ml γάλα

40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κέλυφος και τα κόβουμε σε 4 μέρη. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν η μπεσαμέλ είναι έτοιμη ρίχνουμε την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχκάρυδο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μια στρώση από τη μπεσαμέλ στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.