Υλικά
2 κολοκυθάκια
1 μικρή πατάτα
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
Αλάτι στη γεύση
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα τρίβουμε με τη βοήθεια του τρίφτη στις μεγάλες τρύπες. Τα στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να φύγει το νερό. Ρίχνουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια και την πατάτα σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, την παρμεζάνα, το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια σχηματίζουμε τις κροκέτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα 2025 που θα λάμψουν φέτος τις γιορτές
- Τα loafers είναι το passe-partout του φθινοπώρου και ξέρουμε πώς θα το φορέσεις από τώρα ως και τον χειμώνα
- Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ και η κόρη της Σίντι Κρόφορντ θα δουλέψουν μαζί, 30 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους