Τραγανές ψαροκροκέτες με πράσινες ελιές και λεμόνι

Σάββατο 16 Ιούνιος 2018
polpette-di-pesce-spada-al-limone-e-olive1.jpg

Υλικά 

2 μεγάλα φιλέτα ξιφίας

150 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί

2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 χούφτα πράσινες ελιές

Χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Αφαιρούμε το δέρμα από τα φιλέτα του ξιφία. Στη συνέχεια κόβουμε τα φιλέτα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μίξερ μαζί με το ψωμί, το μαιντανό, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Ύστερα πλάθουμε τι κροκέτες με τα χέρια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τις κροκέτες και από τις δυο πλευρές για ένα περίπου λεπτό ανά πλευρά. Προσθέτουμε τις πράσινες ελιές και το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

 

TRENDING ARTICLES