COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε τη βασική συνταγή για ριζότο


20 Ιουνίου 2018

20151019-miso-risotto-recipe-5.jpg

Υλικά

1 ½ φλιτζάνι ρύζι αρμπόριο

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

1 φύλλο δάφνη

½ φλ. παρμεζάνα τριμμένη

 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σούπας  λευκό κρασί 

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό με τη δάφνη. Τον σκεπάζετε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός. Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί. Ύστερα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά ο πυρήνας να είναι al dente ενώ το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάζουμε το ριζότο από τη φωτιά, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτουμε το τυρί, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.