Λαχταριστή μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018
parsley-pesto-pot.jpg

Υλικά

1 συσκευασία ζυμαρικά

1 1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

1/2 φλ. καρυδόψιχα

2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης

1 σκελίδα σκόρδο

1/4 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μούλτι το μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το φιστίκι Αιγίνης και το σκόρδο μέχρι να πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουνε ένα πηχτό μίγμα. Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το πέστο και απολαμβάνουμε.