Πεντανόστιμα γεμιστά κολοκυθάκια με αυγολέμονο

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018
courgettes-farcies-a-la-viande-hachee-et-au-riz-exact1024x768-l.jpg

Υλικά

7 μεγάλα στρογυλλά κολοκυθάκια

1 φλ. ρύζι

1/2 κιλό κιμά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

3 κρόκους αυγού

Χυμό από ένα λεμόνι

3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

Αλάτι και μία πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το πάνω μέρος από τα κολοκυθάκια και το κρατάμε και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μίγμα στα κολοκυθάκια και κλείνουμε με το καπάκι τους. Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια. Τα μαγειρεύουμε για μισή ώρα και μετά τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Αυγολέμονο:  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το χυμό από το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας με τα κολοκυθάκια ενώ ρίχνουμε και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλο το μίγμα πάλι στην πάλι στην κατσαρόλα  και το ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Τέλος σερβίρουμε και περιχύνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια το αυγολέμονο.