COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ρύζι στο φούρνο με αυγά, κιμά και μπιζέλια: Μια συνταγή κατευθείαν από τη Σικελία


28 Ιουλίου 2018

timballo-5-960x1440.jpg

Σήμερα φτιάχνουμε μια τυπική συνταγή της όμορφης Σικελίας. Δεν έχετε παρά να την απολαύσετε.

Υλικά

480 γραμμάρια Ρύζι

250 γραμμάρια κιμά χοιρινό

250 γραμμάρια μπιζέλια κατεψυγμένα

60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

100 γραμμάρια παρμεζάνα σε κύβους

1/2 φλ. λευκό κρασί

1 l ζωμό λαχανικών

2 κρεμμύδια

3 βραστά αυγά και ένα ωμό

350 ml σάλτσα ντομάτας

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να πάρει χρώμα και τότε ρίχνουμε το κρασί. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας. Μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε τα μπιζέλια, μαζί με το ένα κρεμμύδι και με λίγο ζωμό. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε μισό κρεμμύδι με το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το ζωμό που έχει περισσέψει ανακατεύοντας σταδιακά, μέχρι να μαγειρευτεί. Πέντε λεπτά πριν είναι έτοιμο το ρύζι, προσθέτουμε τον κρόκο από ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ με λίγο ζωμό, χτυπάμε καλά με ένα πιρούνα και στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό μέσα στο ριζότο.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μισό ριζότο, μετά το μισό κιμά, τα μισά μπιζέλια, το τυρί και τα μισά αυγά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.