COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί και ζαμπόν στο φούρνο σαν τηγανιτοί


11 Σεπτεμβρίου 2018

fiori-di-zucca-ripieni-di-riso.jpg

Σήμερα προτείνουμε ένα νόστιμο πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα.

Υλικά

10 κολοκυθοανθοί

100 γραμμάρια καπνιστό τυρί σκαρμότσα

150 γρ. ζαμπόν

2 ολόκληρα αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αλάτι

Ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες

Αρωματικά βότανα για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς και τους στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τη σκαρμότσα και το ζαμπόν σε κομμάτια και γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και στη συνέχεια τους κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Βουτάμε τους κολοκυθοανθούς στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Ύστερα βάζουμε τους ανθούς σε ένα ταψί με λίγο λάδι και αρωματικά βότανα, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη. Μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.