Μπορεί να είναι κλασικό αμερικάνικο πιάτο, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει κερδίσει τις καρδιές μας και πρωταγωνιστεί στα πρωινά μας και πολλές φορές και στα μεσημεριανά μας γεύματα.
Υλικά
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι
Πιπέρι
Βούτυρο
Φρέσκο σχοινόπρασο, προαιρετικά
Εκτέλεση
Σπάμε τα δυο αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί και 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι μέχρι να αφρίσουν και να προσθέτουμε 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι. Χτυπάμε πάλι όσο πιο καλά μπορούμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης κατά προτίμηση. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα αυγά απαλά και αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο ακόμα τυρί. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά και όταν φύγουν τα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένα φρέσκα κερμμύδια.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.