COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ταξιδεύουμε στην Ταϊλάνδη και φτιάχνουμε τηγανιτό ρύζι με αυγό


17 Σεπτεμβρίου 2018

egg-fried-rice-7.jpg

Η σημερινή συνταγή είναι τέλεια, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε στο ψυγείο σας. Που σημαίνει ότι για να φτιάξετε το τηγανητό ρύζι βάζετε τα λαχανικά που σας έχουν μείνει και φυσικά αυγό. Και αν δεν έχετε αυγό, δεν πειράζει το φτιάχνετε και χωρίς αυτό. 

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 χτυπημένο αυγό

1 φλιτζάνι μαγειρεμένο καστανό ρύζι

½ φλιτζάνι λαχανικά, ψιλοκομμένο (όπως πράσινα φασόλια, καρότα, λάχανο)

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 κουταλιά της σούπας καρύδα σε σκόνη

1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κουταλιά της σούπας βασιλικό, κόλιαντρο, δυόσμο

1 λάιμ

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι και  προσθέτετε το αυγό και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ψηθεί και να γίνει ομελέτα, όταν είναι έτοιμη τη μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Στη συνέχεια προσθέτετε ακόμη μια κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε τα λαχανικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε στο πιάτο με την ομελέτα. Ρίχνετε και τηντελευταία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε το ρύζι. Μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύετε άλλα 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτετε την ομελέτα και τα λαχανικά μαζί με την καρύδα. Μαγειρεύετε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε με μια φέτα λάιμ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.