Λαχταριστοί γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού

Παρασκευή 5 Οκτώβριος 2018
shrimp-and-zucchini-fritters-with-yogurt-sauce-1.jpg

Επειδή έχετε βαρεθεί να τρώτε όλο τα ίδια και τα ίδια, σήμερα μαγειρεύουμε τους πιο νόστιμους γαριδοκεφτέδες.

Υλικά

3 κολοκυθάκια, τριμμένα

500 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες

2 αυγά

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

Ξύσμα ενός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

3/4 φλ. γιαούρτι

Χυμό ενός λεμονιού

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1  σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες, τη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μας τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια από γαρίδα και κολοκυθάκια για 6 λεπτά ή μέχρι αν ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

TRENDING ARTICLES