Το πιο νόστιμο κριθαράκι με κεφτεδάκια που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018
resize1800000.jpg

Σήμερα καθόμαστε γύρω από το τραπέζι και απολαμβάνουμε το κριθαράκι με τα κεφτεδάκια. 

Υλικά

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 φλ.  χυμό ντομάτας

250 γρ. κριθαράκι

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 λεπτή φέτα ψωμί

1 κ. γλυκού ζάχαρη

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Βρέχουμε το ψωμί με λίγο νερό, το στύβουμε και το θρυμματίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι μαζί με 3 ποτήρια ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Βγάζουμε από τη φωτιά περιμένουμε για λίγα λεπτά και σερβίρουμε.