COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Λαχταριστές πιπεριές γεμιστές με παρμεζάνα


31 Οκτωβρίου 2018

10305336_790999780933372_5623317093068301571_n.jpg

Σήμερα φτιάχνουμε ένα λαχταριστό φαγητό και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε.

Υλικά

4 μεγάλες πιπεριές κέρατο

2 μέτρια κολοκυθάκια

60 γρ. τριμμένη φρυγανιά

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

1 αυγό

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό λευκό κρεμμύδι

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο, το συνθλίβουμε με το χέρι και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Παίρνουμε τις πιπεριές τις πλένουμε και αφαιρούμε τα σπόρια και το καπάκι. Εν τω μεταξύ χτυπάμε σε ένα μίξερ τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αυγό και τα κολοκυθάκια. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές γεμίζουμε τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για  45 λεπτά.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.