Τα πιο νόστιμα σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου που έχουμε ποτέ δοκιμάσει
7 Νοεμβρίου 2018
Υλικά
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φέτες χθεσινού ψωμιού
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 ασπράδια αυγού
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα
700 γρ. χυμό τομάτας
Σκόρδο
Ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί και να ανακατευτούν τα αρώματα. Ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη σάλτσα, σοτάροντας το σκόρδο. Ρίχνουμε τη τομάτα και τη δάφνη και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας λίγο νερό. Κάνουμε τον κιμά μπαλίστες και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βρασμό. Αν κατά τη διάρκεια μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.