Το τηγανιτό ρύζι ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους, ενώ απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία.
Υλικά
2 αυγά
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς
4 κρεμμυδάκια, λεπτές στρογγυλές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ,
2-3 σκελίδες σκόρδο
Σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι. Στην συνέχεια σπάμε μέσα τα αυγά και τα μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι μαζί με το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας σόγιας, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και προσθέτουμε τα μπιζέλια και τα καρότα και τα κρεμμυδάκια. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά και το ρύζι προσθέτουμε και το αυγό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.