Ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά είναι οι χυλοπίτες. Και όταν τις φτιάχνουμε μαζί με μοσαχαράκι, όπως στη συνταγλή που ακολουθεί, τις αγαπάμε ακόμα πειρσσότερο...
Υλικά
400γρ χυλοπίτες
200γρ φρέσκα μανιτάρια
350γρ ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο
1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρέμα γάλακτος
ζωμός βοδινού
αλάτι πιπέρι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζετε τις χυλοπίτες. Σε ένα τηγάνι λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Τοποθετείτε το κρέας σε ένα πιάτο και ζεσταίνετε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί. Μόλις ξεθυμάνει το αλκοόλ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με το ζωμό. Αμέσως μετά προσθέτετε και τα φιλετάκια κρέας. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.