Σήμερα μαγειρεύουμε μια ελαφριά αλμυρή τάρτα με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα μας. Ιδανική επιλογή για ένα εύκολο και γρήγορη γεύμα.
Υλικά
Έτοιμο φύλλο για πίτες
3 πατάτες
80 γραμμάρια τόνο σε λάδι
1 κόκκινο κρεμμύδι
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε λωρίδες και εάν θέλουμε το αφήνουμε στο νερό, για να φύγει η έντονη γεύση του. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στεγνώνουμε τις πατάτες από το λάδι και τις βάζουμε στη βάση της ζύμη. Στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τον τόνο και τα απλώνουμε πάνω από τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με μερικά θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.