Σήμερα φέρνουμε το άρωμα της θάλασσας στο τραπέζι μας, φτιάχνοντας πεντανόστιμο σολομό με γιαούρτι.
Υλικά
4 φιλέτα φρέσκου σολομού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Aλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
200 γραμμάρια γιαούρτι
1 κρεμμύδι
1 λεμόνι
1 χούφτα άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε τη σάλτσα. Πλένουμε τον άνηθο και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό από λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψάρι στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.