Ετοιμάστε τη σε λιγότερο από μισή ώρα.
Υλικά
500 γρ. αρακά
2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 λίτρο ζωμό κότας
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 φέτες ψωμί του τοστ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το ζωμό κότας με τον αρακά για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το δυόσμο, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και την πολτοποιούμε. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη διατηρούμε ζεστή. Κόβουμε το ψωμί σε μικρά κυβάκια, αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα κρουτόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 2ο0 βαθμούς για 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και τη συνοδεύουμε μαζί με τα κρουτόν.
Πηγή φωτογραφίας: neighborfoodblog.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.