Η πιο αφράτη και ελαφριά φάβα που φάγατε ποτέ

Κυριακή 3 Φεβρουάριος 2019
greek-fava-recipe-picture.jpg

Ένα εύκολο και πεντανόστιμο ορεκτικό για το κυριακάτικο τραπέζι.

Υλικά

250 γρ. φάβα

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

150 ml. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη φάβα σε 300 ml νερό για 3 με 4 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα αφού τη στραγγίξουμε μαζί με το κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε με μισάνοιχτο καπάκι για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και τη βάζουμε σε μπλέντερ, προσθέτοντας λίγο-λίγο το λάδι. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.