COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατατάκια ψητά που μοιάζουν με τηγανητά


11 Φεβρουαρίου 2019

homemade-potato-chips_exps_wrsm17_39614_c03_22_1b-696x696.jpg

Απολαμβάνουμε τα πατατάκια χωρίς ενοχές...κι όμως είναι αλήθεια. 

Υλικά

600 γραμμάρια πατάτες

Μείγματα μπαχαρικών της αρεσκείας σας

Αλάτι, πιπέρι

Ηλιέλαιο

Προετοιμασία

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C στον αέρα. Πλένετε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή τις αφήνετε με τη φλούδα. Τις κόβετε σε φέτες με πάχος περίπου 3 χιλιοστά. Σκουπίστε τις πατάτες με απορροφητικό χαρτί, για να απομακρυνθεί η περίσσεια του νερού. Πάρτε ένα ταψί και τοποθετήστε μια λαδόκολλα και ψεκάστε με λίγο λάδι. Τοποθετήστε τις πατάτες και πασπαλίστε με το μίγμα  μπαχαρικών και με το αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε και μετά από 7-8 λεπτά, πρέπει να αλλάξετε από τη λειτουργία από αέρα σε γκριλ. Μετά από 5 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε από την άλλη μεριά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.