Φτιάχνουμε την αυθεντική σάλτσα γουακαμόλε

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
how-to-make-the-best-guacamole-550x757.jpg

Το μυστικό για καλό γουακαμόλε έχει να κάνει με τα υλικά. Είναι μια ωμή παρασκευή, δεν μαγειρεύεται, άρα τα φρέσκα, καλά και ώριμα υλικά είναι το παν. Επίσης, μην το φτιάξετε για να το φάτε την επόμενη μέρα.

Υλικά

2 ώριμα αβοκάντο

1 μικρό κρεμμύδι ξερό

1 ντομάτα σε κυβάκια

Χυμός από 1 1/2 lime

1 πιπεριά φλωρίνης

1 σκελίδα σκόρδο

Tαμπάσκο και αλάτι

Εκτέλεση

Πριν ξεκινήσετε, προετοιμάστε τα υλικά σας, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τη ντομάτα και στύψτε το lime. Καθαρίζετε τα αβοκάντο και το περιχύνετε αμέσως με το χυμό του lime για να μη μαυρίσει. Προσθέτουμε κομμένα σε ψιλούς κύβους την ντομάτα, την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε όσο ταμπάσκο θέλουμε και λίγο αλάτι. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.