Λαχταριστά λιγκουίνι με γαρίδες και λεμόνι

Κυριακή, 03 Μαρτίου 2019
linguine-gamberi-e-limonee-1.jpg

Το σημερινό πιάτο συνδυάζει τη φρεσκάδα από τα θαλασσινά με τη φρεσκάδα του λεμονιού και είναι πεντανόστιμο.

Υλικά

400 γρ. λιγκουίνι

500 γρ γαρίδες

Χυμοί 2 λεμονιών

Φλούδα από 1 λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 ποτήρι Λευκό Κρασί

Ελαιόλαδο

1 ματσάκι Μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις καραβίδες και κρατάμε τα κεφάλια. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, συνθλίβοντας τα κεφάλια, για να βγει ο χυμός. Προσθέτουμε το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, στη συνέχεια σουρώνουμε τη σάλτσα και την κρατάμε στην άκρη.

Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε  τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατεύουμε  με το χυμό των δύο λεμονιών.