Αλμυρά μπισκότα με πέστο, χωρίς βούτυρο και αυγά

Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019
biscotti-salati-al-pesto-a1200x1200.jpg

Τα σημερινά αλμυρά μπισκότα είναι φανταστικά και πολύ εύκολα στην προετοιμασία

Υλικά

250 γρ. αλεύρι

1/3 ποτηριού νερό

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Βασιλικό

3 κουταλιές της σούπας πέστο

Αλάτι

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, με λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το πέστο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Δημιουργούμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με διαφανής μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά το χρόνο ψύξης βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: http://blog.giallozafferano.it