Φτιάχνουμε μπακαλιάρο με το πιο τραγανό κουρκούτι

Κυριακή 24 Μάρτιος 2019
65120921_9802_mpakaliaros-tempoyra-me-skordalia.jpg

Ο μπακαλιάρος τηγανητός είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, κυρίως σε συνδυασμό με σκορδαλιά και απόλυτα συνυφασμένο με τη γιορτή του Ευαγγελισμού στις 25 Μαρτίου. Δείτε πώς θα ετοιμάσετε τηγανιτό μπακαλιάρο με το πιο τραγανό κουρκούτι.

Υλικά 

800 γρ μπακαλιάρο ξαλμυρισμένος φιλέτο χωρίς κόκκαλο

Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

1 κουτάκι μπύρα

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 αυγό

1/2 κ. γλυκού ζάχαρη

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση 

Για να φτιάξουμε το κουρκούτι ρίχνουμε σε ένα μπολ την μπύρα, το αυγό, τη ζάχαρη, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Όταν είναι έτοιμο το κουρκούτι το αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο.

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια αφαιρώντας το δέρμα. Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο χυλό, αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.

Πηγή φωτογραφίας: http://www.greece-is.com