COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η πιο νόστιμη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας


25 Μαρτίου 2019

20160802-scordalia-greek-potato-dip-vicky-wasik-8.jpg

Ως είθισται σύμφωνα με την παράδοση, την ημέρα του Ευαγγελισμού απολαμβάνουμε τραγανό μπακαλιάρο με μπόλικη σκορδαλιά έτσι όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Και επειδή εχθές σας δείξαμε πώς να ετοιμάσετε τον μπακαλιάρο, σήμερα φτιάχνουμε την πιο νόστιμη σκορδαλιά.

 Υλικά

5 σκελίδες σκόρδο

300γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο

120ml ελαιόλαδο

40ml ξίδι λευκό

1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό και το στραγγίζουμε καλά. Στο γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι. Ρίχνουμε στο μούλτι το ψωμί, το λιωμένο σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι. Χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να να ομογενοποιηθεί η σκορδαλιά και σερβίρουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.seriouseats.com

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.