Πεντανόστιμη συνταγή με φασολάκια και φουντούκια

Τρίτη 2 Απρίλιος 2019
green-beans-cranberries-hazelnuts-nov16.jpg

Μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για τα φασολάκια, που θα αγαπήσετε.

Υλικά

400 γραμμάρια φασολάκια πράσινα

2 φλ. φουντούκια

Καλαμπόκι

2 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

Αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς και ψήνουμε τα φουντούκια για 8 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα τρίβουμε με μία πετσέτα κουζίνας για να φύγει η επικάλυψη και τα ψιλοκόβουμε.

Αν το καλαμπόκι δεν είναι έτοιμο, το βράζουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα βράζουμε τα φασολάκια για 3 λεπτά και αφού τα ξεπλύνουμε με κρύο νερό για να κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε στο μείγμα τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τα ψιλοκομμένα φασολάκια.

Πηγή φωτογραφίας : www.foodandwine.com/recipes