Τα καλτσόνε είναι λαχταριστά και χορταστικά, ενώ όσοι δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι
170 ml ζεστό νερό
1/2 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Σάλτσα ντομάτας σε γεύση
Μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα ξηρά υλικά: αλεύρι, μαγιά, αλάτι και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τα υγρά: : το νερό λίγο κάθε φορά, το λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη στο σχήμα ενός δίσκου και κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε δυο κουταλιές σάλτσα ντομάτας, αλάτι, ρίγανι και μια φέτα μοτσαρέλα. Το κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο και πατώντας καλά τις άκρες.
Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι και μαγειρεύουμε τα καλτσόνε και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.