COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#easybakeeasylife Εύκολη σοκολατένια τούρτα που θα λατρέψουν τα παιδιά


2 Μαΐου 2019

thumbnail_11.jpg

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος ζαχαροπλάστης για να φτιάξει μια νόστιμη τούρτα γενεθλίων για το παιδί του. Εξάλλου τα παιδιά πάντα προτιμούν το γλυκό που έφτιαξε η μαμά με τα χεράκια της.

Ακόμα λοιπόν και εάν δεν θεωρείται τον εαυτό σας ειδήμονα στη ζαχαροπλαστική, σίγουρα με τη βοήθεια των Easy Bake θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σοκολατένια τούρτα και θα εντυπωσιάσετε τους λιλιπούτειους καλεσμένους σας.

Υλικά για το παντεσπάνι

400 γρ. μείγμα για Σοκολατένιο Παντεσπάνι Τούρτας Easy Bake

1 αυγό μεσαίου μεγέθους

280 γρ. νερό (ή 1+⅕ κούπες του τσαγιού)

40 γρ. σπορέλαιο (ή 2+¾ κουτ. της σούπας)

Υλικά για τη γέμιση

220 γρ. βούτυρο

375 γρ. κουβερτούρα

80 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι. Χτυπάμε με μίξερ το μείγμα με το αυγό, το νερό και το σπορέλαιο, για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα και για 8 λεπτά στην 3η ταχύτητα

Βήμα 2

Μόλις τελειώσουμε το χτύπημα χωρίζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκια (διαστάσεων: 26cm διάμετρο και 5cm ύψος)

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια για 15-20 λεπτά.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος που είναι μέσα σε νερό που βράζει).

Βήμα 5

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνει κρέμα.

Βήμα 6

Όταν τα παντεσπάνια κρυώσουν εντελώς, στήνουμε την τούρτα. Κρατάμε το ένα τέταρτο από τη σοκολάτα στην άκρη για επικάλυψη και την υπόλοιπη τη βάζουμε σε στρώσεις ανάμεσα στο παντεσπάνι προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος. Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά παντού την τούρτα και στη συνέχεια γλασάρουμε με έτοιμο γλάσο σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.