Εύκολη συνταγή για πίτα με το αρνί ή κατσίκι που μας περίσσεψε

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019
tourtiere-10.jpg

Εάν σας έχει περισσέψει ψητό κρέας από το Πάσχα και δεν ξέρετε πώς να το αξιοποιήσετε, φτιάξτε το μια πεντανόστιμη πίτα.

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτα

1 κιλό αρνί ή κατσίκι

250 γρ. κίτρινο τυρί 

½ κιλό φρέσκα κρεμμύδια

1 ξερό κρεμμύδι

1  ματσάκι μαϊντανό

1 ποτήρι κρασί

½ κιλό γιαούρτι

1 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το αρνί ή το κατσίκι που περίσσεψε και τα κρεμμύδια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας για 4 λεπτά.  Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να γίνουν διάφανα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.

Ανοίγουμε το ένα φύλο και το βάζουμε σε ένα ταψί, από πάνω προσθέτουμε το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί και από πάνω το κρέας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα στους 180°C μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.

Πηγή εικόνας: www.simplywhisked.com