Το καλύτερο γεμιστό ρολό κοτόπουλο που έχετε φτιάξει

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019
cheese-and-prosciutto-stuffed-chicken-breast-4.jpg

Μπορεί η σημερινή συνταγή να σας ακουστεί δύσκολη, όμως στην πραγματικότητα είναι πανεύκολη και φυσικά πεντανόστιμη. Μια δοκιμής θα σας πείσει. 

Υλικά

3 στήθη κοτόπουλο

300 γρ. κίτρινο τυρί

10 φέτες ζαμπόν

1 πράσινη πιπεριά

2 κουταλιές σούπας μουστάρδα

1 ποτήρι νερό

1κουταλιά σούπας βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Σπάγκο μαγειρικής

Χτυπάμε ή λέμε στο χασάπη να μας χτυπήσει με ένα σφυρί τα φιλέτα μέχρι να γίνουν λεπτά. Ύστερα τα αλείφουμε με τη μουστάρδα και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε απλώνοντας το ζαμπόν μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια. Κόβουμε το τυρί σε λωρίδες και το απλώνουμε κατά μήκος και το ίδιο κάνουμε και με την πιπεριά. Τυλίγουμε το κάθε στήθος σε ρολό και το δένουμε με το σπάγκο μαγειρικής.  

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο και όταν κάψει σοτάρουμε τα ρολά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμο.