Ζουμερό χοιρινό με μέλι και γαρίφαλο

Τρίτη 4 Ιούνιος 2019
arrosto-di-maiale-al-miele-e-chiodi-di-garofano_5562.jpg

Έχετε βαρεθεί να μαγειρεύετε συνέχεια τα ίδια φαγητά; Αυτή η συνταγή θα σας βγάλει από τα συνηθισμένα και θα σας χαρίσει ένα όμορφο γευστικό ταξίδι.

Υλικά 

800 γραμμάρια φιλέτο χοιρινού κρέατος

4 κουταλιές της σούπας μέλι

8 γαρίφαλα

1 πορτοκάλι

1 καρότο

1 λευκό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

100 ml λευκό κρασί

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, τα γαρίφαλα και λίγο λάδι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 4-5 λεπτά.

Μόλις τα λαχανικά μαλακώσουν προσθέτουμε το κρέας και το μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας κάθε λίγο.

Εν τω μεταξύ, στύβουμε το πορτοκάλι και ανακατεύουμε το χυμό με το μέλι. Αφαιρούμε το κρέας από τη φωτιά το αλείφουμε με το χυμό, βάζουμε από πάνω το σκόρδο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά στους 200 ° C. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.