Ζουμερό και λαχταριστό γιουβέτσι

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
greek-lamb-stew-with-orzo-pasta-recipe-giouvetsi-with-lamb-800x533.jpg

Αδιαμφισβήτητα το γιουβέτσι είναι από τα πιο νόστιμα φαγητά της Ελληνικής κουζίνας. Δεν υπάρχει ωραιότερη μπουκιά από ένα χυλωμένο κριθαράκι μέσα σε σάλτσα ντομάτας και κρέατος

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

500 γραμμάρια κριθαράκι

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

100 ml λευκό κρασί ξηρό

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Ύστερα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε για 90 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κριθαράκια με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ύστερα παίρνουμε πήλινα ατομικά σκεύη ή ένα πυρέξ και βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλα, τη δάφνη και από πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα. Σερβίρουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό.

Πηγή: www.mygreekdish.com